Produženi boravak

Suvremeni način života nameće većini roditelja ne samo potrebu zbrinjavanja djeteta mlađe školske dobi nakon završetka redovite nastave već i potrebu za organiziranom brigom o djetetu. Produženi boravak je neobvezan oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen učenicima razredne nastave koji se provodi izvan redovite nastave. Program ima svoje pedagoške, odgojne, zdravstvene i socijalne vrijednosti te predstavlja jedan od modela kojim se kvalitetno i sustavno rješava problem zbrinjavanja djece za vrijeme rada roditelja u urbanim sredinama.

Osnovne škole organiziraju produženi boravak za potrebe svojih učenika, a iznimno i za učenike izvan svoga upisnog područja. Organizira se za učenike I., II., III. razreda.

Osnovne škole, na osnovi iskazanih potreba i interesa roditelja, dostavljaju Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade, na kraju svake školske godine, prijedlog ustroja odgojno-obrazovnih skupina produženog boravka za iduću školsku godinu vodeći pritom računa o prostornim, kadrovskim i drugim organizacijskim uvjetima.

O organizaciji programa produženog boravka odlučuje Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade na osnovi obrazloženog prijedloga svake škole.

Odgojno-obrazovna skupina produženog boravka u pravilu se ustrojava od učenika istog razreda (redovita odgojno-obrazovna skupina) ili za učenike iz više razreda (kombinirana odgojno-obrazovna skupina).

Sukladno osiguranim sredstvima u Proračunu Grada Zagreba za 2023. te sredstvima koja uplaćuju roditelji učenika uključenih u program produženog boravka, osiguravaju se materijalni uvjeti za plaće, naknade i troškove prijevoza učitelja koji realiziraju program produženog boravka, a isti se usklađuje sa svim promjenama osnovice i koeficijenata po važećem Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama po važećoj Uredbi Vlade Republike Hrvatske o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.

Cijenu produženog boravka određuje Grad Zagreb, temeljem programa javnih potreba koji se nalazi na poveznici:

https://www1.zagreb.hr/sluzbeni-glasnik/#/app/akt?unid=C363732F87FCA67AC1258921002E70B7

Cijena produženog boravka za prva tri razreda iznosi 26,54 eura

 

Produženi boravak

1.a Mia Begović

2.a Jasenka Pernar

2.b Luka Lapaine

3.a Maja Jelić

3.b Dragana Juras

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content